Estetiska programmet

Högskoleförberedande program
Inriktning: Estetik & Media

Här ges du möjlighet att på ett ansvarsfullt sätt fördjupa, utforska och utveckla dina färdigheter inom det kreativa samtidigt som du under tiden blir högskoleförberedd. Estetiska programmet på MTU innebär en omväxlande utbildning med stort fokus på teknik och de digitala verktyg som används.

Vi lägger stor vikt på att eleverna får en bred kunskapsbas att stå på för att sedan antingen kunna studera vidare på universitet/högskola eller gå vidare ut i arbetslivet och arbeta med digital content.

Digital Design

- är vår benämning på utbildningen

All slags media runt omkring dig är skapat av någon. Oavsett om det är på telefonen hemma i soffan, på de digitala skärmarna i din matbutik, skyltarna på bussen eller grafiken på en konsert, så har någon kunnig och duktig människa skapat och designat det innehåll, även kallat content, som du ser och tar del av.

Vi har valt att utveckla vår inriktning på Estetiska Programmet för att passa framtiden, och döpt den DIGITAL DESIGN. Här får du som elev en bred grund att stå på inom hela mediaområdet. Grundläggande kunskaper inom de olika specialiseringarna film, foto, 3D, grafisk design, ljud, ljus och bild för att ha en så stor verktygslåda som möjligt inför ett spännande yrkesliv. Under din tid hos oss kommer du att få fördjupa dig inom det område som du tycker är mest intressant, för att på så sätt inneha en slags spetskompetens.

Anledningen till att vi valt att ta detta steget är för att vi genom vår kontakt med arbetslivet insett att behovet av kreativa personer med en bred kunskapsbas är väldigt stor.

Länk till studieplanen